Sidor

måndag 17 oktober 2011

Fel belöningar

Att belöna sig med mat efter att ha ätit nyttigt är som att efter ett lyckat lopp belöna sig med att springa tillbaka halva sträckan och springa den igen.

3 kommentarer:

Madde-mamman sa...

Fel diet?
Har följt din blogg ett tag nu och är lite orolig över dig, dina förkylningar som aldrig verkar gå över, huvudvärksattacker, benhinnor som ömmar etc.
Har du någonsin funderat över att lchf kanske inte är din grej? Har du testat någon annan typ av diet? Har du varit i kontakt med någon som kan se över dig, ditt matintag i kombination med din träning?
Jag tror nämligen att olika dieter/träning passar olika typer av människor.
Har en kollega som kämpade i flera år med att gå ner i vikt, men inte förrän hon tog hjälp av någon (personlig tränare?) och fick hjälp att kombinera, för henne, rätt mat med rätt träning började det hända något.

Kram och lycka till oavsett hur du väljer att gå vidare på din resa.

Jenny sa...

Ok, tackdet var verkligen en tänkvärd kommentar och det värmer att ngn oroar sig men nej jag är rätt så säker på att det inte är lchf som är problemet. Jag har tex alltid haft problem med huvudvärk, hade migrän redan som liten tex. Att jag är förkyld mkt kan jag tacka min far för för han har också mkt problem med tex bihålor och öron/näsa/hals, jag var öronbarn som liten tex. Men under sommaren har jag inte varit förkyld utan det har bara varit väldigt lätt halsont, såpass att jag ibland trott att jag inbillat mig. Att få ont i benhinnorna är ganska vanligt när man som jag går ut rätt hårt på en gång när man börjar träna (går från noll till att springa 5-6 km 3 ggr i veckan tex), eller har fel skor på sig tex. Att jag blev dålig i halsen nu igen beror nog på att jag har jobbat igen efter sommaren och jag kanske inte har skrivit att jag vikarierar på dagis? Och om man jämför med vintern 09/10 (när jag inte åt lchf) så är jag typ kärnfrisk nu. Åkte då på influensa, halsfluss och magsjuka 2 ggr vardera. Jag tror också att olika dieter passar olika människor bra och när jag är frisk så känner jag att lchf (eller Gi) är bäst för mig, äter dessutom bättre mat nu än vad jag gjorde innan. Sen så ska jag faktiskt gå till en pt inom en snar framtid, längtar :D

Madde-mamman sa...

Bra, huvudsaken är att man reflekterat och tänkt igenom sina val. Lycka till nu och ser fram emot att fortsätta följa dig på din resa!