Sidor

måndag 9 maj 2011

Helg och härligt väder

Så kom solen tillbaks och då är det bara passa på att vara ute. Fredagen var visserligen blåsig och ganska kall ändå men en stund var vi ute i solen iaf. Tog en cykeltur med barnen. S på sin nya lite störe cykel och V fick överta den lite mindre. Fick sätta på stödhjulen igen bara. Grejen är bara den att han inte riktigt hade förstått hur man trampar, trodde alla ungar kunde det typ när de var 2 och V blir ju 3 snart men så var det tydligen inte det är nackdelen med att ens första barn är tidig med typ allt, men hur som helst så blev det mest puttande på honom, vilken tur att handtaget bak satt kvar. Så kom morfar i vanlig ordning och lekte en stund med barnen.

Lördag var det städdag här i samfälligheten så vid 10 stod vi redo ute på gården. Ungarna hjälpte till litegrann. Fanns inte så mycket att städa så det gick snabbt och efter blev det korvgrillning. Sen var vi ett par grannar som blev kvar ute på allmänningen bakom husen resten av dagen. Käkade middag ute tillsammans också innan vi vid 18.30 bestämde oss för att det var dags att gå in och ta itu med vrålskitiga barn. Men skitiga barn är lyckliga barn har jag hört och roligt hade de i alla fall haft under dagen. Snacka om trötta hela familjen var, även om det inte varit någon direkt ansträngande dag med lite lövkrattning och sedan sitta ute i solen och glassa så tar det på krafterna att vara ute en hel dag.

Igår var det också härligt väder så ungarna ville ut på en cykeltur. V lärde sig hur man trampar så han kan cykla själv bara det inte går nerför eller uppför. Kom till en liten nerförsbacke och V som inte vet hur man bromsar när det går lite för fort fick lite för hög fart började vingla på cykel och körde ut i gräset och typ flög av cykeln och landade på magen i gräset. Som tur var så gjorde han inte illa sig så mycket utan blev mest rädd. Trodde faktiskt inte att cykel skulle bli så vinglig med stödhjul men jag tror att det sitter åt fel håll men det är ju enkelt åtgärdat. På eftermiddagen drog jag ut på en joggingtur.

En riktigt härlig helg har vi haft :)

Inga kommentarer: